Konstmuseet Arken och Karen Blixen

 

52 förväntansfulla seniorer ställde den 9 april kosan mot vårt grannland Danmark för bl.a. besök på Karin Blixens Museum i Rungsted utefter Strandvejen. Resenärerna fick på vägen dit ett litet kåseri om vad Danmark verkligen står för och lite information om det danska språket och relationen Danmark – Sverige enligt reseledarens synvinkel.

Efter ett intressant besök på Karen Blixens museum, där vi fick ta del hennes händelserika liv var det dags för en genuin dansk “frokostbuffet” på Blovströd Kro, där det serverades både kalla och varma rätter. En härlig stämning infann sig med det vi svenskar trivs med, dvs. det danska gemytet!

Eftermiddagen ägnades åt besök på Konstmuseet Arken i Ishöj med fantastisk guidning av kunniga, entusiastiska och lärande guider som ledsagade oss runt på utställningen om Skagenkonstnärerna Michael Ancker och P.S.Kröyer, vilket tog oss med på en “resa” om konstnärerna och deras alster.

En härlig stämning infann sig i bussen på hemvägen och med lite högtalarprat av vår chaufför Göte och medresenär Barbro Håkansson, Smålandsstenar.
Resan avslutades med tips om att, för att finna mer av intresse av vad vi upplevt, söka information på internet eller i böcker som finns på våra fina bibliotek i kommunen. Vi hoppas att resan givit oss just de impulser till vidare nyfikenhet på vad vi tagit del av på de båda besöken, inte minst Karin Blixens böcker.

 

Rolf Svensson

 

 

 

Tillbaka