Bio i Torghuset, Smålandsstenar     

Mandela: Vägen till frihet     Pris 90kr   Fika efteråt!

Måndag 17 februari 14:00

För miljoner människor världen över står Mandela för triumf och hopp istället för förtvivlan och hat. I denna avslöjande film får vi ta del av händelserna som slutligen tog honom från fängelseön Robben Island till den yttersta makten och avskaffandet av apartheid samt hans väg till att bli en internationell ikon. Vi får också lära känna en Mandela som förblivit okänd för större delen av världen – mannen som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen.


MANDELA: VÄGEN TILL FRIHET sträcker sig över Nelson Mandelas extraordinära liv, från hans barndom på landsbygden till hans kröning som den förste demokratiskt valde Sydafrikanske presidenten. Det är en spännande historia om en vanlig man som antog sitt livs utmaning och segrade – ett intimt porträtt av en modern ikon.

I rollen som Mandela ser vi den brittiske skådespelaren Idris Elba som slog igenom i den hyllade serien ”The Wire” och som enligt vissa källor mycket väl kan bli Daniels Craigs efterträdare till rollen som Bond.

Filmen bygger på Nelson Mandelas självbiografi Den långa vägen till frihet och är skapad med hans välsignelse.

Anmälan till Bernt Turesson bertur@tele2.se

 

Tillbaka