Tänk att en motorsågsservice kan leda till ett studiebesök för Aktiva Seniorers måndagsvandrare i Smålandsstenar hos Bengts Motorservice i Skeppshult!

Vi i vandringsgruppen, arton personer, tog oss ut i blåst och regn men med gott humör från Smålandsstenar till Skeppshult. Besöket började med fika innan Bengt började berätta och svara på våra frågor. Ett trevligt inslag var funderarfrågor med fina priser. Därefter blev det en rundvandring.

År 1981 köpte Bengt Magnusson motorserviceverksamheten, som fick namnet Bengts Motorservice AB (kallas BMS härefter) och ägs idag av Bengt och hans son. Företaget har två anställda.

BMS säljer Husqvarnas produkter av olika slag och är störst i Sverige på försäljning av motorsågar! Bara efter stormen Gudrun sålde man drygt 800 sågar under två veckor. De är också ensamma om i Sverige med att sälja trimmade motorsågar som gör avverkning mer effektiv. Dessa sågar går ut över hela landet men även till Norge och har blivit mycket populära. Motorsågsklingor servas liksom mycket annat.

Lite kuriosa: Vi fick se en äldre motorsåg från år 1949. Vikt 19 kg och som då kostade 1350 kr. I dagens penningvärde skulle den kosta drygt 25 000 kr. En likvärdig såg idag väger endast 4,5 kg och kostar mellan 6 000 -7 000 kr.

Robotklipparverksamheten är också stor. Försäljning, installation, helservice och vinterförvaring är populärt både till fastigheter, idrottsanläggningar och inom kyrkogårdsförvaltningar. Idag förvaras drygt 200 robotklippare här.

Vi var alla imponerade över att ett företag med få anställda i vår kommuns närområde har en så omfattande verksamhet med kvalitet och service inom detta område. Vi tackade för ett intressant och mycket trevligt besök och önskade Bengt med personal lycka till i fortsättningen.

Nöjda promenerade vi åter hem till Smålandsstenar men nu i medvind och utan regn.

Ingegärd Larsson