Ett fint besök hos ett tvättäkta småländskt privatägt företag, Andrénverken i Smålandsstenar gjorde dagen för 23 personer från Aktiva Seniorer Gislaved. Detta besök gjordes den 10 dec., men ytterligare ett besök är planerat till tisdag den 21 januari.

Ingegärd hade ordnat med detta mycket trevliga företagsbesök. Deltagarna tog sig själva till fabriken, som ligger i ett industriområde i utkanten av Smålandsstenar. Klockan 13 tågade vi alla in i ett konferensrum där vi serverades Lussebulle och en pepparkaka samt kaffe. Fredrik, en av ägarna presenterade företaget, som fyller 100 år om knappt 4 år. Såsom var vanligt på den tiden, 1923, bestod produkten av lite grövre saker i järn. Idag är det fortfarande metallprodukter som gäller, men högkvalitativa sådana som produceras med avancerade metoder. Fredrik berättar att fabriken har haft sina upp- och nedgångar, som naturligtvis beror på många olika faktorer, inte minst konjunkturerna, men även på inriktning. Idag har man en fast grund att stå på och deras största kund är Toyota, som numera äger BT truck i Mjölby. Japanska krav har lett till att Andrénverken har fått lära sig det japanska sättet att arbeta, samt deras kvalitetskrav, som i princip innebär NOLL fel. På ett annat ställe i fabriken stannar vi upp vid en tavla där det överst står "Kaizen Board", alltså en tavla där alla kvailtetsuppföljningar mm står för personalen att studera. Ledningen är mycket nöjda med det sätt som de får arbeta på. När vi är ute på rundvandringen passerar vi bland annat utskeppningshallen, där morgondagens leveranser ligger för upphämtning redan kl 07. Produkterna måste finnas hos kunden samma dag för att uppnå kraven på "Just in time". Det är samma som att leverera till biltillverkarna. Andrénverken levererar dock inte själva direkt till biltillverkarna.

En laserskärmaskin tilldrog sig stort intresse. Just när vi tittade så skar den ut delar i 3,5 mm rostfri stålplåt. Det gick med en otrolig hastighet och precision. Andra produkter i kraftig stålplåt bearbetades i två pressar, den ena med en kapacitet på 500 ton presskraft. Precisionen var hög och hål som gjordes testades med en tolk för att se att de hade exakt rätt diameter. Vi gick även igenom ett laboratorium där man kunde utföra tuffa kontroller i avsikt att se att de kontroller som gjordes vid arbetsplatsen gav rätt resultat. Fredrik beskrev också systemet med ritningar, som gjordes av kunden, men som omarbetades av Andrénverken för att sedan matas in i maskiner som automatiskt kunde tillverka den önskade detaljen. På kort tid kan man vara igång med tillverkningen efter att kunden har lämnat ritningen och beställningen.

Avslutningsvis visade Fredrik upp fabrikens äldsta i produktion varande produkten som fortfarande är lönsam, trots att uppfinnaren missade att ta patent. Det är denna produkt som syns mot slutet i bildserien. Det är delarna till "gummifötter" som placeras under maskiner för att de inte skall stå helt stumma samt för att utjämna eventuella smärre skillnader i golvet.

Vi tackar för en utmärkt visning och trevlig eftermiddag.

Halvard Nilsson