Den 2 respektive den 15 oktober möttes ett sextiotal aktiva seniorer i varje omgång till en fantastisk lunch på gymnasiets restaurang i Gislaved.

Restaurangen serverar lunch som tillagas och serveras av eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Restaurangen håller inte alltid öppet, man får kolla på internet när det finns möjlighet att boka. För det mesta är det fullbokat god tid i förväg, varför man måste vara ute tidigt, men man kan även besöka restaurangen och hoppas på ett ledigt bord. Bäst är att kolla skolans internetsida. En viss kvällsservering sker också. Det kan nämnas att samtliga julbord redan är fullbokade för i år. Aktiva Seniorer abonnerade på lokalerna först för en sittning i oktober, men vi fick söka ytterligare en dag då efterfrågan bland medlemmarna var mycket stor. Det undersökes nu huruvida det är möjligt att upprepa besöket nästa år så att fler medlemmar kan få chansen, men inget är ännu bestämt. Inte bara maten, utan även lokalerna håller en mycket hög klass. I besöket ingick en visning av köket som är mycket välutrustat och där eleverna lär sig att handskas med maten på ett professionellt sätt.

Våra matsedlar framgår av bilderna, som är arrangerade så att den 2 oktober följs av den 15 oktober. Menyn innehöll först en läcker förrätt, därefter kunde man välja mellan olika huvudrätter, den 2 oktober två och den 15 oktober hela 3 stycken, varav en i buffén. Måltiden toppades med en god efterrätt och kaffe om så önskades. Efter lunchen tackade vår ordförande Bernt eleverna och lärarna, samt överlämnade ett kuvert till eleverna.

Lars Blixberg och Halvard Nilsson