Efter att ha samlat upp resenärerna vid våra påstigningsorter gick resan vidare till Stockholm. Vårt enda stopp gjordes vid Östgötaporten Ödeshög, där vi intog vår lunch.

Vid framkomsten till Stockholm inkvarterades vi på Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen. Efter incheckning intog vi vår middag varefter bussen tog oss till Oscars för kvällens föreställning, ”Så som i himmelen”. Rollbesättningen med Malena Ernmalm, Philip Jalmelid och Anders Ekborg i spetsen bjöd oss på en underbar föreställning.

Dag två inleddes med en osedvanligt riklig frukostbuffé, varefter vår chaufför tog oss till Hallwylska Palatset. Där fick vi med guidens hjälp se och höra hur en rik familj levde för hundra år sedan. Fem år tog bygget och 1898 flyttade Wilhelmina och Walther Hallwyl, med sällskapsdam och tjänstefolk, in i det stora huset på 2000 kvadratmeter och 40 rum. Här levde de tills de dog och huset blev museum.

Efter några timmar på egen hand vidtog hemresan och det var synnerligen belåtna resenärer som anlände till hemtrakten vid 8-tiden på kvällen.

Bernt Turesson