Aktiva Seniorer Gislaved

Resa Aeroseum och Göteborgs Bryggeri 22 mars

Det var dryga femtio förväntansfulla seniorer som äntrade bussen för en resa till Aeroseum vid Säve f.d. flygplats.  En bergshangar för stridsflygplan 30 meter under jorden och byggd 1949-50 för att klara kärnvapenangrepp.

Den 3 februari åkte 23 personer med buss till Deckargåtan "Hovsjömordet" på Lerbäcks teater, som ligger ungefär 1,5 mil norr om Askersund. Föreställningen bestod av 4 akter med en 3-rätters meny serverad mellan akterna, där skådespelarna själva serverade oss den delikata måltiden.

Årsmöte med Aktiva Seniorer Gislaved har ägt rum i Torghuset, Smålandsstenar med 230 medlemmar närvarande. Efter att ordföranden hälsat välkommen hölls en tyst minut för de medlemmar som gått bort under året. 

Verksamheten under året har haft ett varierande innehåll. Fasta aktiviteter såväl vår som höst har varit bowling och promenader. Föreläsning om Bohuslän med uppföljande resa dit. Dubbla bussresor till IKEA, Älmhult liksom till Lars Lerin museum, Karlstad. Studiebesök på GARO i Gnosjö och visningar av Strandudden i Nissafors. De populära kommunresorna fortsatte med den sydvästra kommundelen. Årets långresa gick till Wien och Sjuhäradsbygden besöktes också. Två nöjesresor avslutade årets verksamhet, Oscarsrevyn på Lorensbergsteatern samt Spelman på taket på Malmö Opera.