Aktiva Seniorer Gislaved

FAS-Golfen 8-9 juli 2019

FAS-Golfen har nu under ett antal år genomförts i formatet två dagars slaggolf på två banor i A- och B-klass. Antalet startande har under de två senaste åren minskat i sådan utsträckning att, om denna utveckling fortsätter, känns det inte meningsfullt att fortsätta med arrangemanget.

Vi ger nu tävlingen en chans med ett upplägg som mer lägger tonvikten vid social samvaro och utbyte med medlemmar från andra föreningar, och mindre vid själva tävlingsmomentet. Vi spelar två dagar på en bana. Första dagen blir en kombinerad inspelsrunda och lättsam scramble med hoplottade lag. På kvällen äter vi en gemensam middag. Andra dagen spelas en slaggolftävling i en klass. Därefter intas lunch med prisutdelning. FAS-mästare och vinnare av vandringspriset blir den med bästa bruttoresultatet. Priser delas ut till de bästa nettoresultaten så långt pengarna räcker.

Föreningen Aktiva Seniorer Gislaved hör hemma i Gislaved och Gnosjö med omnejd och ingår i Förbundet Aktiva Seniorer, FAS.

Aktiva Seniorer Gislaved ger ut två programblad varje år, ett för våren och ett för hösten.

Medlemsavgiften är 100 kr/år och skall betalas till bankgiro 263-8187 före 15 januari.

Om Du vill bli medlem eller har några frågor var vänlig kontakta vår ordförande Bernt Turesson tel 0371-308 65, mobil 070-648 89 55, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Vad är Aktiva Seniorer

Aktiva Seniorer startade 1988 och har idag sjuttiotalet föreningar spridda över hela landet. Vi växer snabbt både där vi redan finns och där vi undan för undan slår ner nya bopålar.

Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen.

Vi finns till för dig som vill få nya vänner med vilka du kan dela och utveckla dina intressen. Egentligen handlar det helt enkelt om att sätta lite guldkant på tillvaron.

Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och har inte heller vad man skulle kunna kalla pensionärsfackliga frågor på vårt schema. Det hindrar oss naturligtvis inte från att någon gång protestera mot missförhållanden eller peka på önskvärda lösningar som vi tycker bör introduceras. Men det är inte någon stor uppgift för oss, det finns andra organisationer som är bättre än oss på sådant.

En av de idéer som vår verksamhet vilar på är övertygelsen om att det alltid är roligare att göra saker tillsammans. Dels inspirerar vi varandra och dels puffar vi på så att det verkligen blir av. Det fungerar i praktiken, det vet vi.

Det finns inte någon form av underhållning som går upp mot ett bra samtal. Det kan röra vad som helst och löpa helt fritt beroende på vilka som deltar och vad som händer ute i världen. Att skapa mötesplatser där avspända samtal vänner emellan lockar både till skratt och eftertanke är viktigt för oss.

Biet i vår logga symboliserar värdet av flit, bra organisation och sökande efter livets goda. Att samla kunskap och erfarenhet samt att generöst dela med sig till alla vänner är en del av kulturen i vårt förbund.

 

Vad gör vi när vi träffas

Vi kan syssla med allt som intresserar oss. Utgångspunkten är alltid medlemmarnas intressen och medverkan. Vi vet att det i vår generation finns alla kompetenser man kan tänka sig. Att engagera sig och göra saker tillsammans är vitaliserande och roligt, det gör att vi mår bra.

Vi reser både till när och fjärran. Vi ordnar föreläsningar och studiecirklar med spännande teman. Motion och hälsa står högt i våra prioriteringar. Vi har möten för att informera om föreningens program och ibland finns det anledning att bara komma tillsammans för att umgås.

Läs gärna mer på förbundets hemsida http://aktivaseniorer.com. Där hittar du också alla våra föreningar och kan gå in på deras sidor och se vad som händer på många platser över hela landet.

Du är alltid olycksfallsörsäkrad när du är hos oss eller på väg till eller från oss.